
Odtülüler Anadolu Liselerimiz

Odtülüler
Kurslarımız
Bilgi Alın

Eğitim Koçluğu


AYT TYT YKS Dershanesi
Üniversite, şüphesiz ki başarılı bir kariyer için atılan en önemli adımdır. Bu sebeple en az üniversite kadar bir önceki adımlar da önemlidir. Yani iyi bir üniversiteye gidip başarılı bir kariyer hayatına adım atabilmek için ilk adımı liseden başlatmak gereklidir. Bu sebeple lisede AYT-TYT dershanesi tercihini doğru yapmak, başarılı bir üniversite hayatını garantileyecektir. Bu bağlamda hem üniversiteye ilk defa hazırlanan hem de mezuna kalmış olan kişiler için Odtülüler Dershanesi bağlamında sunulan AYT-TYT dershanesi eğitim detayları aşağıda verildiği gibidir.
Öncelikle öğrencilerin tamamına şu bilinç yerleştirilmektedir; zor olan sınav değil, sınavın zor olduğuna yönelik algıyı yenmek. Çünkü istediği başarıyı elde edemeyen kadınların büyük bir kısmı tam da bu sebebe bağlı olarak istedikleri konuma ulaşamıyorlar. Bu sebeple AYT-TYT dershanesi uygulamalarında öğrencilere ilk olarak başarabilecekleri algısı kazandırılıyor. Eğitimin tamamı “İnanmak, başarmanın yarısıdır.” Algısı çerçevesinde sunulmaktadır.
Çok Değil, Verimli Çalışmak
Çok çalışmak elbette ki önemlidir. Ancak çok çalışmak, verimli çalışmak demek değildir. Zihni öğrenme konusunda açık olmayan bir öğrenci, masa başında saatlerce dursa dahil beklediği verimi elde edemeyeceklerdir. AYT-TYT dershanesi eğitimleri bağlamında öğrenciye kazandırılan bir diğer avantaj da bu konu ile ilgilidir. Öğrenciye çok çalışmak faaliyetinin değil, düzenli ve verimli çalışmak faaliyetinin önemli olduğu öğretilmektedir. Bununla da kalmayan Odtülüler Dershanesi, öğrencilere verimli çalışmayı mümkün kılmak amacı ile bazı yönlendirmelerde bulunmaktadır. Söz konusu yönlendirmeler ve detayları ise aşağıda verildiği gibidir.

Odtülüler Dershanesi AYT-TYT Uygulamaları
- AYT-TYT dershanesi eğitimleri kapsamında verimli çalışmayı mümkün kılmak ve öğrencinin sınav hazırlık sürecini sağlıklı bir şekilde yönetmesini sağlamak amacı ile öğrenci koçluğu uygulaması sunulmaktadır.
- Bu uygulama ile herhangi bir soru ya da sorun ile karşı karşıya olan öğrencilerin doğru şekilde yönlendirildiğini söylemek mümkündür.
- AYT-TYT dershanesi bağlamında sunulan bir diğer uygulama, etüt sistemi uygulamasıdır. Bu sistemde, öğrenciler eksik yönlerini giderme ve konuları pekiştirme imkânı elde etmektedir.
- Ödev takip sistemi, öğrencilerin öğrendiklerini kalıcı kılmak ve ev ortamında meydana gelen verim kaybını önlemek açısından oldukça önemlidir.
AYT – TYT – YKS Dershanesi
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) iki aşamalı başarı ölçme ve değerlendirme testlerini kapsayan bir sınav sistemidir. 2017-2018 döneminde uygulanmaya başlayan bu sistem, ortaöğretim seviyesinden yükseköğretime geçecek tüm adayları kapsamaktadır. Aşamalardan ilki 135 dakika süreli Temel Yeterlilik Testi (TYT) oturumudur. İkinci aşama ise 180 dakika süreli Alan Yeterlilik Testi (AYT) oturumudur.
YKS Dershane Fiyatları
Türkçe (40), Sosyal Bilimler (Tarih 5-Coğrafya 5- Felsefe 5- Din Kültürü / Felsefe 5) Matematik (40) ve Fen Bilimleri (Fizik 7-Kimya 7-Biyoloji 6) olmak üzere toplamda 120 soru bulunan TYT sınavının oturum ücreti 90 TL’dir.
Türk Dili ve Edebiyatı (24), Sosyal Bilimler 1 (Tarih 10-Coğrafya 6), Sosyal Bilimler 2 (Tarih 11-Coğrafya 11-Felsefe 12- Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 6), Matematik (40) ve Fen Bilimleri (Fizik 14-Kimya 13-Biyoloji 13) olmak üzere alana göre seçilecek şekilde toplamda 80 soru bulunan AYT sınavının oturum ücreti 90 TL’dir.
Neden ODTÜLÜLER ?
TYT ve AYT‘de Başarı Ölçümü
Temel Yeterlilik Sınavının baraj puanı 150 olarak belirlenmiştir. 150 puan aşağısında puan alan öğrencilerin üniversite tercihi yapması olanaksızdır. 150 – 170 puan arası başarı sağlayan öğrenciler sadece önlisans bölümlerini (2 yıllık) seçebilmektedir. 170 ve üzeri alınan puanlarda önlisans ve lisans bölümlerinden (2 ve 4 yıllık) dilediklerini tercih edebilirler.
200 ve üzeri alınan puanların üniversite tercihi yapılmadığı sürece kullanım süresi 2 yıl olarak düzenlenmiştir.
YKS Puanı Tercihi Önerileri
Öncelikle öğrenciye ait TYT ve AYT puanları ve başarı sıralamaları öğrenilmelidir. Daha sonra tercih edilecek üniversite ve bölümler istek sırasına göre listelenmelidir. Liste yapılırken danışmanlık ve rehberlik hocalarından yardım alınabilir. Tercih edilecek bölüm veya üniversiteye ait özel bir durum varsa (dil sınavı gibi) önceden araştırılmalıdır. Tercih yapılmadan önce bölüm ve üniversitenin bir önceki sene öğrencileri ile belirlenmiş olan taban ve tavan puanları dikkatli bir şekilde incelenmelidir.
Tercih listesinin sıralamaya göre gelebilecek bölümler, puana göre gelebilecek bölümler ve gelmesi kesin olan bölümler olacak şekilde düzenlenmesi önerilmektedir. Puan ya da sıralama ile gelmesi imkânsız olan bölümlerin eklenmesi gereksizdir.